2010. február 9., kedd

A blog válaszol V.


Névtelen olvasónk írta...

„Szeretnénk segíteni szegény FIDESZ (nagy betűkkel, mert rövidítés, mint pl. a KDNP a szerk.) szerint megoldhatatlan problémájuk kezelésében. Természetesen nem a latin meg ehhez hasonló humbug szöveggel, hanem magyarul, érthetően és mindenki számára felfoghatóan kéne publikálni. Az a legnagyobb probléma, hogy nem csak az MSZP, de sajnos a 8 éve a húsosfazéktól kicsit távolabb lévő FIDESZ is még nagyobb bolondot akar csinálni a bajaiakból. Nem csak belőlük, hanem az egész országból is. Ez kiderül a vezér semmitmondó évértékelőjéből. Kíváncsiságból megnéztem, és ha nem néztem volna a pulpitust, akár Matyi (? A szerk.) is lehetett volna. :) Lehet, hogy az volt, csak parókát viselt. Konkrét dolgokat kéne mondani, nem össze-vissza beszélni. Sok lehetőségük volt az utolsó 4 évben az önkormányzatoknál, megyei szinten is a hatalmat gyakorolni. Természetesen Navracsics úr szerint „anyagi elismeréstől függetlenül végeztük és végezni is fogjuk”. Ők jobban hazudnak, mint az MSZP. Ne csak rágalom, legyen pl. a Bács megyei fideszes vezetésű önkormányzat áldásos munkája, ami itt látható az oldalon, bőven. Figyelmükbe ajánlanánk a túlérzékeny FIDESZ vezetésnek, természetesen papagájuknak is, aki ezek szerint nem perfekt, olyan, mint az enyém, aki csak azt tudja szajkózni, amit betanítok neki. Visszatérve a témára, az egész ország érdeke nem az lenne, hogy ki tudja jobban megszedni magát a kondér mellett, hanem a bajai, a Bács megyei összességben az egész ország érdekeit kéne képviselni. Elég szomorú, hogy a vezető ellenzéki párt fideszes elnöke senkivel nem mer kiállni szakmai vitára, azt még valahogy megmagyarázzák, hogy az MSZP hazudik, de így ezt legalább letudják. Azt magyarázzák meg, miért nem fogadják el a hiteles, őszinte, az összes problémával szembenéző vitát Bokros úrral. Tán csak nem az is hazudik? Nem őszinte? Na ne!”

_______________________________________________________


Kedves Levélíró!

Ön rendkívül sok dologról ír, kicsit rendezetlenül, de annál nagyobb képzelőerővel. Megpróbálok mondatról-mondatra végigszaladni az ön levelén és itt-ott, ahol szükségesnek érzem, kommentálom a felvetéseket. Korábban is utaltam már rá, nem ellenség vagyok, hanem ellenfél, így magam részéről evidencia a korrekt fogalmazás.
Ön az első hét sorban, számon kéri a FIDESZ nyolc éves tevékenységét. Rendelkezek azzal az tudáselőnnyel, hogy nyugdíjasként követni tudom a parlament üléseit. Napi szinten, tucatnyi döntésben utasította el a T. Ház a jobboldali párt indítványait. A FIDESZ minden létező és fontos kérdésben alulmaradt a többséggel szemben. Igen, igen az MDF is, aki most Bokros úrral kampányol, a kormánykoalíció oldalára állt. Az is tudható, hogy Dávid Ibolya asszony választási szövetséget kötött az SZDSZ-szel, azzal az SZDSZ-szel, akiknek például a homoszexuális felvonulásokat és a budapesti káoszt is köszönhetjük. Térjünk vissza egy kicsit a megyéhez. Ön megfeledkezik a nagy szocialista átverésről. Papíron a megyei és a városi vezetések irányítanak, de a valóságban regionális szinten kezelik a pénzeket. Mi a különbség? A megyei és városi tisztviselőket mi választottuk meg (elsöprő FIDESZ győzelem volt), a régiókat ellenben a kormány (MSZP) igazgatja. Nagy különbség!
Orbán Viktor beszéde nem programot ígért, hanem élhető jövőt. A politikában egy kicsit is jártas ember felkészült arra, hogy a szocialisták után füstölgő romok maradnak. A kár mértékét még felbecsülni sem lehet. Nyolc év hazugsága és a javak elherdálása, az indokolatlan kölcsön a következő kormány kárára (szándékosan), soha nem látott helyzetet teremtett Magyarországon. Nincs mit értékelni! A következő négy év teendőit az említett okok miatt még felvázolni se lehet, csak irányokat lehet kijelölni. Ön többször is említi a pénzt, nyilván meghatározó beszédtéma az ön számára. Nehéz lenne megértetnem önnel, hogy az anyagi javakon felül van fontosabb érték. Ebben a pillanatban is több ezer ember dolgozik, önkéntesen, ellenszolgáltatások nélkül, azért, hogy a jövőben jobb lehessen azoknak a helyzete is, akik csak a pénz hatalmában hisznek.
Az ön által felvetett szakmai vitáról azt lehet elmondani: nincsen szakma! Kivel tudna érdemben a FIDESZ vitázni? A havonta cserélgetett miniszterek és szakállamtitkárok valamelyikével? Körbenézve az országban, a szakmaiság messze elkerülte hazánkat az elmúlt években. Kiállni, hazudozást hallgatni? (A Gyurcsány – Orbán vitát DVD-n őrizgetem, részleteit jól ismerem.) Vége a hamis ígérgetések korszakának, a mi kárunkra. Saját vesztét okozta az MSZP.
Rövid választ adok Bokros úr személyével kapcsolatban. Ő egy szerencsevadász, akit - az Angliából tőzsdei crach okozása miatt már kitiltott - Soros György támogat. Az a Soros György, aki (tőzsdei) támadást intézett az OTP ellen, ahol csak a jogerős bírság, amelyet Sorosra szabtak ki, 500.000.000,- Ft volt. Nem hinném, hogy szeretnének minket ezek az emberek! Bokros úrról van egy érdekes anyagom, amiben a család közeli ismerőse vázolja fel életútját, az átbukdácsolt pártiskolától a nem létező panamai diplomájáig és doktorátusáig. Talán jót akar az IMF-nek – ahol személyesen is érdekelt -, de ez nem esik egybe a miénkkel, az biztos!  Aki nem hiszi, kérdezze meg lengyel barátainkat!


Perennis


2 megjegyzés:

  1. Tisztelettel olvasom tartalmas reagálását, biztos igaza van, hogy regionálisan is irányítják a megyéket de ettől függetlenül a választók álltal megyei pulpitusra ültetett elnököknek is Nem a szőnyeg alá kell seperni lsd a bácskiskumegyei ügyeket< érintett Kiskunhalas Kecskemét>
    Üdvözlettel egy nyugdíjas

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük kiegészítését, a szőnyeg alá söpréssel mi sem értünk egyet, semmilyen szín alatt.

    VálaszTörlés